Ons boekenhuis

Waar boeken de tijd krijgen

In Januari 2017 verhuisde Boekenhandel Theoria naar het Casinoplein in Kortrijk. Na jarenlang in een van de oudste straatjes van Kortrijk was het tijd voor een nieuwe wind. 

De naam veranderde naar Boekenhuis en vanaf de allereerste dag in het nieuwe huis voelde het aan als een thuis. Dat thuiskomen vinden wij enorm belangrijk. Bij ons kunt u in alle rust snuisteren tussen de boeken, genieten van een verse kop koffie of thee, een glaasje of een stukje versgebakken taart. Onze passie voor boeken weerspiegelt zich in ons assortiment. Er zijn boeken voor kleine en grote boekenliefhebbers en wij helpen u met veel plezier verder. 

Boekenhuis Theoria is een onafhankelijke boekhandel en doet zijn best om een beetje anders te zijn met een breed aanbod van gekende en minder gekende titels. U kan er een ruim aanbod literatuur terugvinden, maar evenzeer pareltjes van kinder- en jeugdboeken. Tussen de fotografieboeken zitten er onbekende en unieke titels.

Verder zijn er kunstboeken, Engelstalige titels, een kleine collectie Franstalige boeken, een uitgebreide en eigenzinnige keuze kookboeken en een mooie collectie wenskaarten. Voor elk wat wils en kan u het toch niet vinden dan helpen wij  u graag verder met een alternatief of bestellen met plezier.

Een bezoek aan Boekenhuis Theoria is een beleving op zich en nodigt uit om de tijd te nemen. 

Van harte welkom. 

Ons team
Foto van Pascal Vandenhende
Pascal Vandenhende

Leven, wonen en werken in een boekhandel. Meer moet het niet zijn. Omringd door mensen, omringd door boeken. Tafelen, een goed glas, je afzonderen in een boek. Wandelen door Engeland. Levensgezel, vader, opi zijn.

Foto van Sam Laebens
Sam Laebens

Getrouwd en moeder van 3 geweldige kinderen. Yoga, koken en wandelen met de hond zijn dingen waar ik energie uit haal. En lezen, vooral thrillers maar ook romans en natuurlijk kookboeken. Hier heb ik het allemaal ...

Foto van Gretel Op de Beeck
Gretel Op de Beeck

Getrouwd en mama van een supertoffe dochter. Ik lees graag, natuurlijk! Vooral romans, met een voorliefde voor trage, mooi geschreven verhalen. Ik speel graag piano en zing in een coverband. In het weekend doe ik niets liever dan langzaam ontbijten, wandelen met de hond, een beetje werken in de tuin en daarna aperitieven in diezelfde tuin.

Ontdek ons boekenhuis