In de pers

Jeugdboekenmaand in het zuiden van West-Vlaanderen: hier vind je leesvoer voor jongeren

Datum: Maart 2024
Bron: HLN

Voor het 53ste jaar op rij vieren we in maart de Jeugdboekenmaand. Een maand lang zetten scholen, bibliotheken en boekhandels kinder- en jeugdboeken in de kijker. Dat is de ideale gelegenheid om je boekenkast aan te vullen met nieuwe pareltjes. Daarom trokken wij op pad en selecteerden zes bijzondere boekhandels in het zuiden van West-Vlaanderen.

 

 

Lees hier meer.

Verblijf tussen de boeken met Bed&Books van Boekenhuis Theoria: ‘Bestaat nergens in de Benelux’

Datum: Februari 2024
Bron: Krant van West-Vlaanderen

 

Toerisme in Kortrijk zit in de lift. Iets wat Pascal Vandenhende (61), eigenaar van Boekenhuis Theoria, ook is opgevallen. “We blijven inzetten op meer beleving met het boek als uitgangspunt. Met deze mooie beschikbare ruimte hoort daar een bed and breakfast ook bij. Je slaapt letterlijk en figuurlijk tussen de boeken.”

 

 

Lees hier meer.

BINNENKIJKER. Boekenhuis Theoria linkt boek aan bed: “Een nachtje doorbrengen omringd door 4.200 verhalen”

Datum: Februari 2024
Bron: HLN

Ben je een boekenwurm en op zoek naar een unieke plek voor een overnachting in Kortrijk?

Dan kan je zeker terecht bij Bed & Books, een bed&breakfast in de bekende boekenwinkel Theoria aan het Casinoplein. Theoria is het eerste boekenhuis in de Benelux dat overnachtingen aanbiedt. Maar hoe voelt dat nu precies, dutten tussen 4.200 boeken? We nemen alvast een kijkje, samen met zaakvoerder Pascal Vandenhende (61). “Ons boekenhuis is een enorme troef voor de citymarketing van Kortrijk.”

 

Lees hier meer.

De 7 mooiste boekenwinkels van het land

Schermafbeelding 2024-02-05 164629
Datum: /
Bron: Blog Goodbye

Het magazine Goodbye nomineerde ons tot een van de mooiste boekenwinkels van het land. Wil u meer lezen of de andere 6 mooie boekenwinkels ontdekken?

 

 

‘Voorspellen wat het goed zal doen is een onbegonnen zaak geworden’: Toppers en trends bij boekhandel Theoria.

Datum: 28 oktober 2023 3:01
Bron: DeMorgen

Wat verkoopt, wat niet? Bericht uit de boekhandel.

Een artikel door MARNIX VERPLANCKE , in DeMorgen 

Welke boeken doen het goed in Theoria?

‘De usual suspects natuurlijk, Wieringa’s Nirwana en Pfeijffers Alkibiades, en ook Zadie Smiths Charlatan is een schot in de roos. Iedere boekhandel zal wel een boek hebben dat op handen gedragen wordt door het voltallige personeel, en bij ons is dat Vers water voor de bloemen van Valérie Perrin, over een in zichzelf gekeerde vrouw die naast een kerkhof woont en door de liefde gedwongen wordt haar verleden onder ogen te zien. Iets voor de lezers van Delia Owens’ Daar waar de rivierkreeften zingen, lijkt me. Voorspellen wat het goed zal doen is met uitzondering van de grote kleppers trouwens een onbegonnen zaak geworden. Uiteindelijk verschijnen er nog steeds te veel boeken. Al valt me wel op dat uitgeverijen minder snel tot herdrukken lijken over te gaan.”

Lees hier meer.

Theoria is opgenomen in 150 bookstores you need to visit before you die

1682008023695
Datum: April 2023
Bron: Linkedin Ruth Vandenberghe

“Prachtige boekenwinkel in een prachtig pand. Dankzij de boekenpareltjes die ze daar aanbieden is het onmogelijk om daar met lege handen buiten te gaan.”